• Telefoon:
  • +31 (0)6 – 417 387 55

Over De Moestuin

Over De Moestuin Hoensbroek

Onze visie

De Moestuin Hoensbroek focust zich op de jongeren en niet op de beperking. Juist door hen niet anders te behandelen dan anderen maar ondersteuning te bieden in aanvulling op de eigen kwaliteiten willen wij jongeren zo volwaardig mogelijk mee laten doen aan de lokale maatschappij.
demoestuin-10

Missie en werkwijze

Onze doelgroep is jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd (ontwikkelingsleeftijd) van 16 tot en met 35. Wij richten ons op de jongeren met een en niet op de beperking en behandelen hen als ieder ander en bieden ondersteuning aanvullend op hun eigen kunnen. Hierdoor zetten we in op ontwikkeling van vaardigheden waar dit nodig is en voorkomen we dat wij zaken overnemen die de jongere zelf kan.

Samen met ouders/verzorgers, betrokken omgeving en andere zorgaanbieders stellen wij een plan op waarmee we allereerst samen in kaart brengen wat de jongere allemaal kan. Hierna gaan we kijken naar wat de jongere nog graag zou willen leren. Tijdens het samen aan de slag gaan brengen we deze doelen in de praktijk zonder dat de jongeren dit continu doorhebben. Op deze manier werken de jongeren bij ons in plaats van dat zij het ervaren als begeleiding. De begeleider neemt de rol aan van collega van de jongeren. Dit betekent dat onze begeleiders nauw betrokken zijn bij de jongeren en de jongeren geen drempel ervaren om de begeleiding te bevragen of in vertrouwen te nemen.

demoestuin-08

Kwaliteit maak je samen

Door samen te werken met andere kwalitatieve kleinschalige zorgaanbieders in de regio willen wij er samen zorg voor dragen dat we kwaliteit blijven leveren en blijven zoeken naar hoe het nog beter kan voor de jongeren. Mede hiervoor zijn wij ook aangesloten bij Samenwerking Kleinschalige Zorg Limburg (SKZL). Ben je benieuwd met wie wij allemaal samenwerken, neem dan een kijkje.
Meer weten over de mogelijkheden van De Moestuin?